Globális lehetőségek kihasználása magyar forintban

Elonyös befektetési lehetoség magyar forintban

A Franklin Templeton Investments magyar forintban kínál befektetési lehetoséget a legsikeresebb alapjaiból: Templeton Asian Growth Fund, Templeton Global Bond Fund és Templeton Global Total Return Fund.

Ez azt jelenti, hogy egy befektetonek nem szükséges átváltani a forintját más valutára ahhoz, hogy nem Magyarországon kibocsátott, nemzetközi befektetési alapba fektessen. A befektetés magyar forintban történik és ezért nem kell foglalkozni a valutaváltásokkal az alapba való befektetéskor. Az alap valutaneme ugyanakkor továbbra is más marad. A Templeton Asian Growth Fund, Templeton Global Bond Fund és Templeton Global Total Return Fund alapok esetében az alap devizaneme USA dollár.

Kattinston a befektetési alap nevére az alábbiakban és ismerkedjen meg a további részletekkel:

FTIF Templeton Asian Growth Fund – N(acc)HUF
FTIF Templeton Global Bond Fund – N(acc)HUF
FTIF Templeton Global Total Return Fund – N(acc)HUF

Mit jelent a hedzselt alap?

A Franklin Templeton Investments helyi devizában jegyzett fedezett befektetésijegy-osztályban, a HUF-H1-ben kínálja a Franklin K2 Alternative Strategy Fund-ot, és ezzel lehetővé teszi a részvényeseknek, hogy helyi devizájukban fektessenek be, és ezzel a devizafluktuáció és a devizaárfolyamok kockázatait kiküszöböljék.

A befektetésijegy-osztály fedezése olyan részvényosztályt kínál a befektetőknek, ahol a nettó eszközértéket az alap alapdevizájától (pl. USA-dollár) eltérő devizában (pl. magyar forint) jegyzik, és ezáltal igyekeznek a befektetésijegy-osztály devizája és az alap alapdevizája árfolyammozgásainak hatását csökkenteni. A helyi devizában jegyzett befektetésijegy-osztályt az alap alapdevizájával állítják fedezetül szembe.

A fedezett befektetésijegy-osztályokat azoknak a befektetőknek találták ki, akik aggódnak amiatt, hogy hogyan lehetne a devizaárfolyamok mozgásának a befektetési hozamokra gyakorolt hatását a minimumra csökkenteni. A befektetőknek tudatában kell lenniük, hogy egy fedezett befektetésijegy-osztály teljesítménye a fedezet költsége és egyéb megfontolások miatt soha nem lesz azonos egy, az alapdevizában jegyzett befektetésijegy-osztály teljesítményével.

Kattinston a befektetési alap nevére az alábbiakban és ismerkedjen meg a további részletekkel:

FTIF Franklin K2 Alternative Strategies Fund – N(acc)HUF-H1