FIX LEJÁRATÚ ALAP
ESG FÓKUSSZAL

FRANKLIN GREEN TARGET INCOME 2024 FUND*

Újranyitás: Új jegyzési periódus indul 2020. április 30-án1

* A Franklin Templeton Opportunities Funds, a luxemburgi bejegyzésű SICAV (“FTOF”) rész-alapja.

FELELŐSSÉGTELJES BEFEKTETÉSEK NÖVEKEDÉSI PERSPEKTÍVÁVAL

Manapság a befektetők egyre jobban keresik azokat a befektetési megoldásokat, melyek rendszeres hozamot kínálnak, valamint a társadalomra és a környezetre is pozitív hatást gyakorolhatnak. Ez nem olyan könnyű olyan időszakokban, amikor alacsonyak a kamatok és volatilisak a piacok.

Felelős portfólió magas hozampotenciállal

A fix lejáratú befektetések azoknak a befektetőknek lehetnek érdekesek, akik a fix befektetések világában keresnek rendszeres jövedelmet, és olyan kötvényeket keresnek, melyek hozama a befektetés idején előre meghatározott.

A Franklin Green Target Income 2024 Fund* úgy kíván rendszeres jövedelmet generálni, hogy elsősorban vállalati kötvényekbe fektet be azok 2024. novemberi lejártáig. Max. 70%-ban olyan magas hozamú kötvényekbe, melyek alacsony besorolásúak és nem befektetésre ajánlottak, melyeknek nagyobb a csődkockázata, de általában magasabb hozamot fizetnek, mint a jobb minőségű kötvények.

Az Alap környezeti, társadalmi és vállalati kormányzás (ESG) stratégiájába beletartozik, hogy felelősségteljesebb portfólió létrehozása érdekében odafigyel és együttműködik cégekkel a szén-dioxid kibocsátás csökkentése és a víz- és szennyvízstratégia fejlesztése céljából.

HOGYAN MŰKÖDIK AZ ALAP DISZTRIBÚCIÓS RÉSZVÉNYOSZTÁLYA?


MELYEK A KOCKÁZATOK?

Az Alap az egész világon, elsősorban a feltörekvő piacokon működő vállalatok által kibocsátott magasabb hozamú, euróban jegyzett adóskötelezvényekbe fektet be. Az ilyen befektetések általában a vállalati kibocsátók hitelképességének, a kamatlábaknak vagy a kötvénypiacnak a mozgásai miatt árváltozásoknak voltak és vannak jelenleg is kitéve. Ennek következtében az Alap teljesítménye idővel mérsékelten ingadozhat, és ez tőkevesztést is eredményezhet.

.Az egyéb fontos kockázatok közé tartozik a partnerkockázat, a feltörekvő piaci kockázat, és a likviditási kockázat.

Az Alap különösen kitett a hitelkockázatoknak, a nem teljesítésből eredő veszteség kockázata akkor merülhet fel, ha a kibocsátó elmulasztja teljesíteni a tőke- vagy kamatfizetéseket azok esedékességekor. Ez a kockázat magasabb, ha az Alap alacsony besorolású, befektetési fokozat alatti értékpapírokat tart. A csődarány az Alap 2024. novemberi lejáratáig változhat. Egy kötvénykibocsátó csődje jelentős veszteségi hatást gyakorolhat a befektetett tőkére.

Az alapra vonatkozó valamennyi kockázatot teljes körűen a Franklin Templeton Opportunities Funds aktuális Tájékoztatójának “Kockázati szempontok” részében ismertetjük.

 • Típus Fix kamatozású alap
  Jegyzési időszak1 Indul 2020. április 30-án1
  Kibocsátás dátuma 2019. május 10.
  Lejárat dátuma1 2019. november 12.
  Részjegyosztály A1 (Ydis) EUR
  ISIN LU1969742532
  Jegyzési díj 1,5%
  Folyó éves költségek 0,75%
  Minimális befektetés 1000 EUR 
  Bevétel használata Kifizetés
  Deviza EUR

  Kockázati szint

Portfóliókezelési csoport
(székhelye London, Egyesült Királyság)

David Zahn

DAVID ZAHN, CFA4, FRM

 • Európai kötvényvezető
 • Kötvény
 • 26 év tapasztalat
Rod Macphee

ROD MACPHEE, CFA4

 • Alelnök, Portfólió Menedzser/Elemző
 • 13 év tapasztalat
Gail Couniham

GAIL COUNIHAN

 • Fenntarthatósági kötvényelemző
 • 9 éves tapasztalat

AZ ALAP LEGFONTOSABB JELLEMZŐI

Franklin Green Target Income 2024 Fund*

 • •Az Alap disztribúciós részvényosztálya éves átlagban max. 2,5%-os disztribúciót céloz meg2 (a díjak és a tartalék levonása 3 után).
 • •Az Alap arra törekszik, hogy a kezdeti tőkét 100%-ban visszafizesse a fő befektetési időszak végén (2024 novemberében).
 • •Az Alapnak nincs devizakockázata az euróban befektetők számára, mivel csak euróban jegyzett kötvényekbe fektet be.
 • Nem garantált, hogy az Alap eléri ezt a célkitűzését.
 • Kérjük olvassa elaz erre az Alapra vonatkozó legfontosabb kockázatokat ezen az oldalon a „Melyek a kockázatok” részben.