Fontos Jogi Információ

Használati feltételek

A Franklin Templeton Investments Weboldalának Használati Feltételei

Jelen feltételek utoljára 2019. április 12-én módosultak

Ez a használati feltételek egyezmény egy kötelező erejű szerződés a Franklin Global Distributors, Ltd, és Ön között. A szerződés kitér a weboldal használatára, valamint az összes, a weboldalon keresztül elérhető termékre, szolgáltatásra, tartalomra, eszközre, és információra. A weboldal használatával, vagy elérésével, Ön elfogadja, hogy a használati feltételekhez tartja magát. Amennyiben Ön nem ért egyet a Használati feltételek szerződéses feltételeivel, az Ön számára nem engedélyezett az oldalhoz való hozzáférés, vagy a weboldal más módon történő felhasználása

TARTALOMJEGYZÉK

Kiterjesztés mindre | Bezárás mindre

 • Ez a használati feltételek egyezmény (használati feltételek) azokat a feltételeket tartalmazza, melyeket Önnek be kell tartania a www.franklintempleton.hu oldal és az oldalon keresztül hozzáférhető termék, tartalom, szolgáltatás, eszköz és információ használatához (a továbbiakban mint "oldal, vagy "oldal tartalom".) Kérjük, gondosan tanulmányozza át a használati feltételeket. Az oldal elérésével, böngészésével, és/vagy használatával, Ön elismeri, hogy elolvasta, megértette és egyetért azzal, hogy Önt jogilag kötelezik a használati feltételek.

  A használati feltételek az Ön és köztünk kötött minden egyéb szerződés felett állnak, beleértve bármilyen vásárlói vagy fiók egyezményt, vagy bármilyen egyéb, a Franklin Templeton, vagy bármely más Harmadik fél (nem hozzánk tartozó vállalat) termékeire, szolgáltatásaira, tartalmára, eszközeire és információira vonatkozó használati feltételeket. Az oldal használatát a Használati feltételek az Ön látogatásának napján érvényes verziója határozza meg. Fenntartjuk magunknak a jogot, hogy az oldalt, illetve a Használati feltételeket bármikor, előzetes figyelmeztetés nélkül megváltoztathassuk. Amennyiben bármilyen módosítás történik, a dátum fel lesz tüntetve a tartalomjegyzékben. Amennyiben az oldalt a használati feltételek módosítása után használja, Önre úgy tekintünk majd, mint aki elfogadta a módosított használati feltételeket.

 • Az oldal egyfajta szolgáltatásként működik, és kizárólag információs céllal mûödteti a Templeton Franklin Global Distributors, Ltd. ("TFGD" vagy "mi" vagy "minket") - az oldalt nem a Franklin Templeton alapkezelő ("Fund(s)") üzemelteti. A Franklin Resources, Inc. [NYSE: BEN] egy globális befektetésekkel foglalkozó szervezet, mely Franklin Templeton Investments név alatt tevékenykedik. Számtalan Franklin Templeton leányvállalat segítségével, a Franklin Templeton Investments az Egyesült Államokban és világszerte kínál befektetéseket, részvényesi és forgalmazói szolgáltatásokat Franklin, Templeton and Franklin Mutual Series Funds valamint intézményi fiókok számára, valamint külön fiókkezelési szolgáltatásokat is.
 • Ez az oldal kizárólag Magyarországon élő kereskedők és befektetők számára készült, és kifejezetten nem az Egyesült Államok lakói számára. Amennyiben Ön amerikai befektető, kérjük látogassa meg másik oldalunkat a www.franklintempleton.com címen az Egyesült Államokban jogszerűen elérhető termékek és szolgáltatások megtekintéséhez. Az oldalon semmi sem tekinthető ajánlat vásárlására vagy értékpapírok eladására, vagy egyéb termékek, szolgáltatások bárkinek, bármilyen jogcímen történő eladására való biztatást, mivel az efféle biztatás ajánlat, vásárlás, vagy eladás a hatályos jogszabályok értelmében törvényellenes. AMENNYIBEN BÁRMILYEN KÉTSÉGE MERÜLNE FEL az eladási korlátozásokkal kapcsolatban, kérjük konzultáljon tőzsdei brókerével, jogászával, könyvelőjével, bank menedzserével, vagy más profi tanácsadóval.

 • Személyes használat. Ez az oldal az Ön személyes, nem-kereskedelmi célú felhasználására készült, kivéve, ha Ön és mi másképp egyeztünk meg erről írásban.

  Ez az oldal csak bizonyos magyarországi kereskedők és befektetők számára készült. Amennyiben a megadott országon kívülről, és különösen az Egyesült Államok területéről kívánja elérni ezt az oldalt, saját kezdeményezésére és kockázatára megteheti, de Ön felel a hatályos jogszabályok betartásáért.

  Az Ön online fiókhozzáférése. Amennyiben Ön egy olyan számlát tart fenn, melyet az oldalon keresztül ér el, Ön kizárólagosan viseli a felelősséget a számlája és jelszava titkosságáért (vagy személyi azonosító számáért, vagy PIN kódjáért) és a személyi számítógépéhez való hozzáférés korlátozásáért. Ön beleegyezik abba, hogy felelősséget vállal minden, a számlája alatt történő tevékenységért, vagy jelszaváért, melyet esetleg magatartása, a cselekvés hiánya, vagy gondatlanság következtében kár érhet. Azonnal értesítsen bennünket, amennyiben jelszavát nyilvánosságra hozták, elvesztette, ellopták, vagy illetéktelenül használták fel.

  Nincs biztatás. Az oldalon semmi sem tekinthető ajánlat vásárlására vagy értékpapírok eladására, vagy egyéb termékek, szolgáltatások bárkinek, bármilyen jogcímen történő eladására való biztatásnak, mivel az efféle biztatás, ajánlat, vásárlás, vagy eladás a hatályos jogszabályok értelmében törvényellenes.

  Nincs befektetési javaslat vagy profi ajánlás, eszközök használata. *Ez az oldal nem adó-, jogi, biztosítási vagy befektetési tanácsadási céllal jött létre, és az oldalon semmi sem magyarázható általunk, vagy Harmadik fél által tett javaslatnak, mely bármilyen befektetésre, vagy értékpapírok adására, vételére, esetleg bármilyen befektetési stratégiára vagy tranzakcióra vonatkozna. Az oldalon található pénzpiaci eszközök, vagy egyéb szolgáltatások lehetőséget ad személyes bevitel alapján történő általános befektetési, vagy pénzügyi elemzések végrehajtására, a kapott eredmény nem tekinthető az általunk tett befektetési javaslatnak, vagy ajánlásnak. Amennyiben külön nincs meghatározva, kizárólag Ön felelős annak meghatározásában, hogy egy adott befektetés, értékpapír, stratégia, vagy bármilyen egyéb termék, vagy szolgáltatás megfelel-e az Ön befektetési céljainak, személyes és pénzügyi helyzetének. Jogi, illetve adózási helyzetét illetően célszerű felkeresnie egy ügyvédet vagy adószakértőt.

 • Tiltott felhasználás. Mivel minden szervernek korlátozott a kapacitása, és számtalan ember használja őket, semmilyen módon nem használhatja az oldalt úgy, hogy kárt okoz, túlterhel bármilyen Franklin Templeton szervert, vagy bármilyen, a Franklin Templeton szerverhez csatlakoztatott hálózatot.

  A hozzáférés módjai. Az oldal hagyományos web-böngészővel történő megtekintésre készült, 640 x 780 pixeles, vagy nagyobb felbontással, mint például Navigator 6.1 vagy Microsoft Internet Explorer 5.5 . Természetesen hozzáférhet az oldalhoz más módszerrel is, vegye figyelembe, hogy ez esetben az oldal nem fog tökéletesen megjelenni, és az adott módszert saját kockázatára használhatja. A gyorsítótár (cache) beállításáért Ön felelős, hogy ezáltal biztosítsa a legfrissebb adatok fogadását. Ne próbálja meg elérni az oldalt nagy-sebességû, automatikus, ismételt hozzáférésre tervezett eszközökkel, vagy szolgáltatásokkal, kivéve, ha az ilyen jellegű eszközöket jóváhagytuk.

  Jelszóval védett területek. A jelszóval védett és/vagy az oldal biztonságos területeit kizárólag az arra illetékes felhasználók használhatják. Ne próbáljon, vagy kíséreljen meg illetéktelen módon hozzáférni oldalunk ilyen jellegű területeihez, vagy egyéb védett anyagokhoz és információkhoz, semmilyen formában, amit nem mi biztosítottunk Önnek a kezdetektől fogva. Az említett területeken illetéktelen hozzáféréssel próbálkozó, vagy illetéktelen hozzáférést létesítő egyénekkel szemben büntetőjogi és/vagy polgárjogi vádat emelünk.

 • Prospektus ajánlat. Amennyiben bővebb információt szeretne kapni bármelyik alapunkról, kérjük keresse fel regisztrált képviselőjét (pénzügyi tanácsadóját) és kérjen egy prospektust, mely fontos információkat tartalmaz az alap befektetési céljairól, értékesítési díjairól, költségeiről és kockázati tényezőjéről. Gondosan tanulmányozza át a prospektust, mielőtt befektetne, vagy pénzt küldene.

  Az alap teljesítménye. A befektetés megtérülési rátája és az alap alapvető értéke együtt ingadozik a piaci helyzettel, így amikor eladja részvényeit, nyereséget, de akár veszteséget is elkönyvelhet. Az Alapban lévő részvények értéke és a részvényekből származó bevétel, ha van, csökkenhet is, nőhet is. A múltbéli teljesítmény nem garantálja a jövőbeli eredményeket. A kölcsönös alapokat, befektetési alapokat, évi törlesztendő részleteket és egyéb más befektetési terméket nem garantálja semmilyen pénzintézet, nem vállal érte felelősséget, és kockázat tárgyát képezik, ami magában foglalja azt is, hogy egy esetleges veszteség miatt nem térül meg a befektetett összeg sem.

  Befektetési kockázatok. Az összes befektetési alap bizonyos kockázat tárgyát képezi. Általánosságban, a nagyobb hozammal kecsegtető befektetési alapok nagyobb fokú kockázatot is jelentenek. A részvények és egyéb befektetési formák, melyek egy vállalat tulajdonlásának érdekeltségét képviselik, a történelem során már bebizonyították, hogy hosszútávon vagyongyarapodáshoz segítik tulajdonosaikat, viszont rövid távon sokkal élesebb ingadozásra hajlamosak. A kötvények, és egyéb adósságkötelezettségek a kibocsátójuk hitelképességétől és a kamatszinttől függenek, az árak pedig gyakran csökkennek a kamatszint emelkedésével. A magas hozamú, úgynevezett alacsony rátájú ("bóvli") kötvények általánosságban nagyobb áringadozást és ezáltal jóval nagyobb kockázatot jelentenek. A külföldi befektetés esetén, különösen a fejlődő országokban további kockázati tényezőkkel kell számolni, úgy mint a valuta árfolyama, piaci áringadozások, valamint politikai és társadalmi instabilitás. Ezek a kockázatok, és egyéb, az alapokat érintő kockázatok, mint pl.: specializált ipari szektorokba történő befektetés, vagy komplex részvénypapírokba történő befektetés esetén, az adott alap prospektusában kerülnek kifejtésre.

 • Titoktartási nyilatkozat. Alapunk egyéni befektetői kérjük nézzék meg a Titoktartási nyilatkozatot, mely összegzi, hogyan gyűjtjük és kezeljük jelenlegi és korábbi befektetőink nem publikus adatait, az információ kezelésére vonatkozó irányelveinket, és az információ megvédésére tett erőfeszítéseinket.

  Személyes információk átruházása. Az oldal használata magában foglalja információk átruházását, beleértve az Ön személyi azonosító adatait. Ön beleegyezik az ilyen jellegű információk elektronikusan, Interneten keresztül történő átruházásába, ez a beleegyezés pedig minden alkalommal megújul, amikor használja az oldalt.

  Önként vállalt kommunikáció köszönettel fogadjuk az oldalról adott visszajelzését, amit felhasználhatunk az oldal fejlesztéséhez. Amennyiben részünkre nem kért ötleteket, vagy bármilyen anyagot ("közlemény") bocsát rendelkezésre, és mi azt felhasználjuk piaci termékeink, szolgáltatásaink, tartalmunk, eszközeink, vagy információink továbbfejlesztésére, Ön beleegyezik, hogy ezt mi ellenszolgáltatás nélkül megtehessük. Amennyiben ilyen "közleményt" bocsát rendelkezésünkre, Ön garantálja, hogy jogában áll az információt tovább adni. Ez azt jelenti, hogy ezáltal Ön örökre szóló, világszerte felhasználható, szabadalmi díjaktól mentes, visszavonhatatlan felhatalmazást ad a Franklin Templetonnak, hogy "közleményét" szerkessze, reprodukálja, nyilvánosságra hozza, átruházza, publikálja, sugározza, vagy kihelyezze azt saját oldalára, vagy bárhova máshova, anélkül, hogy Ön felé kötelezettséget, vagy felelősséget vállalna. A Franklin Templeton szabadon felhasználhat bármilyen az Ön közleményéből a tudomására jutott ötletet, koncepciót, know-how-t, vagy technikát bármilyen célra, beleértve, de nem korlátozva marketing termékek továbbfejlesztését. Amennyiben nem jelöljük külön az oldalon, vagy a Titoktartási nyilatkozatban, bármilyen Ön által e-mailben, vagy egyéb módon hozzánk eljuttatott közleményt nem bizalmas, és nem tulajdonosi információként kezeljük.

  Felhasználás-ellenőrzés. Fenntartjuk magunknak a jogot, de ugyanakkor nem kötelességünk, hogy hozzáférjünk, archiváljunk, vagy ellenőrizzük az oldal használatát, vagy az Ön oldalhasználatát, és "közleményét". Az oldal használatával, Ön elfogadja a jogunkat, hogy hozzáférhessünk, archiválhassuk és ellenőrizhessük az oldalt a szolgáltatás minőségének megtartása, kiértékelése, biztonsága, a használati feltételek betartatása, vagy egyéb más ok érdekében. Ön beleegyezik abba, hogy az ellenőrző tevékenységünk nem jogosítja fel Önt semmilyen cselekményre, vagy nem ad Önnek semmilyen egyéb jogot az Ön oldalhasználatának ellenőrzési módja miatt, vagy a használati feltételek betartatása miatt. Ezen túlmenően pedig Ön beleegyezik abba, hogy a Franklin Templeton semmilyen esetben sem felelős az Önt az oldalhasználat ellenőrzéséből fakadó kárért.

 • Ön tudomásul veszi, hogy ez a weboldal a megfelelő szerzői jogok, védjegyek, terjesztési titkok, szabadalomlevelek, tulajdonjogok és egyéb szerzői jogok védelme alatt áll, és ezek a jogok minden, jelenleg létező és jövőben kifejlesztésre váró formátumra, médiumra, technológiára érvényesek. Ennek értelmében, nem másolhatja, terjesztheti, módosíthatja, hirdetheti, vagy szerkesztheti a weboldalt, beleértve bármely szöveget, grafikát, videót, audió anyagot, szoftver kódot, felhasználói felületet, vagy logót, kivétel az alább felsorolt, nyíltan jóváhagyott, vagy általunk írásban jóváhagyott módon.

  Engedélyezett használat. A Franklin Templeton Önnek nem-kizárólagos, személyes, nem-átruházható, nem továbbadható, korlátozott és visszavonható jogot biztosít a hozzáféréshez, használathoz, és a weboldal megjelenítéséhez bármely computeren vagy egyéb, Ön által használt, elektronikus eszközön, kizárólag személyes, és nem kereskedelmi használatra ("Engedélyezett használat"). Ön beleegyezését adja, hogy a weboldalt csak törvényes célokra használja, az Engedélyezett használatra, nem pedig Tiltott használatra. A weboldal egyéb használata nincs jóváhagyva, amennyiben erre nem biztosítottuk Önnek írásban előzetes beleegyezésünket.

  A Franklin Templeton Önnek nem-kizárólagos, személyes, nem-átruházható, nem továbbadható, korlátozott és visszavonható jogot biztosít a hozzáféréshez, használathoz, és a weboldal megjelenítéséhez bármely computeren vagy egyéb, Ön által használt, elektronikus eszközön, kizárólag személyes, és nem kereskedelmi használatra ("Engedélyezett használat"). Ön beleegyezését adja, hogy a weboldalt csak törvényes célokra használja, az Engedélyezett használatra, nem pedig Tiltott használatra. A weboldal egyéb használata nincs jóváhagyva, amennyiben erre nem biztosítottuk Önnek írásban előzetes beleegyezésünket. Ön a weboldal tartalmát kinyomtathatja, amennyiben ezeket a nyomtatványokat az Engedélyezett használatra készíti, és amennyiben Ön minden, a weboldalon található, jogi információt és figyelmeztetést, beleértve a szerzői jogvédelmet, védjegy szövegeket, egyéb tulajdonjogokat és a lábjegyzetekben megjelenő jogi kitételeket vagy képernyőn vagy linkben megjelenő, "Fontos jogi információ" részben szereplő tartalmat is csatolja. A weboldalhoz történő, korlátozott csatlakozás engedélyezett, amennyiben ez minden hatályos törvénynek, vagy a fenti felhasználói szabályoknak, a Csatlakozás irányelvekben felsoroltaknak, vagy Logo használati irányelveknek teljes mértékben megfelelően történik.

  Tiltott felhasználás. A weboldalt nem használhatja olyan célokra, melyek a hatályos felhasználói szabályok megszegését, és ebből eredő kötelezettségeket von maga után. Tilos olyan derivatív munka készítése, közzététele, nyilvános használata, átvitele, kiadása, valamint az értékesítésében vagy átvitelében történő részvétel, mely részben, vagy egészben a weboldalon, vagy az oldalon elérhető anyagon alapszik. A weboldalt, vagy annak számottevő részét, nem tárolhatja elektronikusan. A weboldalt át nem szerkesztheti, és nem módosíthatja, előzetes írott jóváhagyásunk nélkül. Bármely módosítás, vagy jóvá nem hagyott felhasználás a Franklin Templeton felhasználói jogokat és egyéb tulajdonjogokat sérti.

  Védjegyek és szerzői jogok Védjegyeinket a Franklin Templeton Trademarks link alatt találhatja. Fent említett termék és szolgáltatás neveitől és logóitól eltérő, ezen az oldalon megjelenített nevek és logók egyéb cégek védjegyei és márkanevei lehetnek. Ezen a weboldalon megjelenő információ semmi esetben nem ad felhatalmazást vagy felhasználói jogot a Franklin Templeton védjegy, vagy egyéb, a weboldalon jelzett, márkanév használatára, a Franklin Templeton és /vagy egyéb márkanevek tulajdonosainak előzetes írott jóváhagyása nélkül. A Franklin Templeton védjegyek bármely weboldalon történő jóhiszemő felhasználása a mi hasznunkat is szolgálja. A weboldal olyan szövegeket, szoftvert, grafikákat, képeket, és egyéb jogvédett vagy egyéb tulajdonjogokkal és szabályzatokkal védett anyagokat tartalmaz (együttesen "Saját Anyagokat") melyek a Franklin Templeton vagy terjesztői tulajdonát képezik. Bármely, fent említett Saját Anyag használata, az engedélyezett használaton kívül, tilos a Franklin Templeton előzetes engedélye nélkül, és/vagy a megfelelő jogtulajdonos írott jóváhagyása nélkül.

  Szerzői jog irányelvek és reklamációs eljárás minden jogot fenntartunk minden olyan anyag weboldalunkról történő eltávolítására, mely valamely jogtulajdonos jogait sértheti.

  Ha ön joggal arra gyanakszik, hogy szerzői joggal védett munkája e honlapon a szerzői jogot sértő módon érhető el, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!

  Franklin Templeton link csatlakozás és logo felhasználás irányelvei. A Franklin Templeton logók használata és a weboldalhoz kapcsolódó hyperlinkek létesítése tilos, előzetes írott jóváhagyásunk nélkül. Ellenben, Ön létrehozhat weboldalunkhoz kapcsolódó linket, mely tartalmazza a logónkat, amennyiben elfogadja, és követi a Link létrehozásának irányelveit és a Logo felhasználás irányelveit, és a link, beleértve a logót is, csak személyes, nem kereskedelmi célt szolgál (kivéve, amennyiben az ellenkező esetre előzetes írott jóváhagyást adtunk).

  Az irányelvek értelmében, korlátozott, visszavonható, nem kizárólagos jogot biztosítunk a weboldalhoz kapcsolódó hyperlink létrehozására, valamint minden jogot fenntartunk a link létrehozás és logo felhasználási irányelvek előzetes értesítés nélküli módosítására, valamint az engedélyek (beleértve az Ön engedélyét is) visszavonására.

 • Ahhoz, hogy egy, a weboldalunkhoz kapcsolódó linket jóváhagyjunk, a következő kritériumoknak kell megfelelnie:

  1. Ahhoz, hogy egy, a weboldalunkhoz kapcsolódó linket jóváhagyjunk, a következő kritériumoknak kell megfelelnie:
  2. Egyértelmőnek kell lennie, hogy a link a Franklin Templeton Investments weboldalhoz kapcsolódik.
  3. A link csatlakozhat a Franklin Templeton weboldalhoz, de nem másolhatja le azt sem egészben sem részben, és a linknek mind stílusban mind formailag hasonulnia kell a mi megjelenítésünkhöz valamint a weboldal tartalmához.
  4. A Franklin Templeton weboldal tartalmát nem szakíthatja ki eredeti, tartalmának megfelelő környezetéből, a weboldalt nem szerkesztheti át.
  5. Nem színlelheti hamisan Franklin Templetonnal fennálló, vagy fenn nem álló kapcsolatát (beleértve bármely célzást vagy állítást, mely arra vonatkozik, hogy Franklin Templeton szponzorálja, hitelesíti, termékeit vagy szolgáltatásait, vagy ezekkel üzleti kapcsolatban áll).
  6. Nem adhat hamis információt, és nem rágalmazhatja a Franklin Tempetont, termékeit és szolgáltatásait, és nem ronthatja vagy kisebbítheti annak jó hírnevét.
  7. Nem rendelkezhet illegális, ízléstelen, sértő vagy provokatív tartalommal, csak a jóváhagyott felhasználókra vonatkozó tartalommal bírhat.
  8. A Franklin Templeton logót csak írott engedéllyel és ezen szabályzatok betartásával használhatja.
  9. A következő mondatokat a Franklin Templeton Hungary weboldalról az Ön weblapján a jóváhagyott linkkel kapcsolatban használhatja. Amennyiben használja az alábbi mondatokat, nem módosíthatja őket.
   • Magyarország web link:
    "Látogassa meg a www.franklintempleton.hu, linket, a Franklin, Templeton, és Franklin Mutual Series Funds otthonát."
   • Magyarországra vonatkozó Dealer Account Look up System link:
    "Kattinston a https://franklintempletonecommerce.com/RivaWSFeCommerce/, linkre, a Franklin Templeton's Dealer Account Look up System weblapra, pénzügyi tanácsadók felkeresése ügyében, vagy ügyfélre vonatkozó részletek és tranzakciók ellenőrzésének ügyében.
  10. A Franklin Templeton logót csak írott engedéllyel és ezen szabályzatok betartásával használhatja.
  11. A link kizárólag jóváhagyott felhasználásra szolgálhat (lásd Copyright, Trademark and other Intellectual Property Rights) és minden hatályos törvénynek, valamint a weboldalunkon felsorolt Felhasználói szabályzatnak eleget kell tennie.
 • Amennyiben a Franklin Templeton logót, egy Harmadik fél használja az interneten, a jóváhagyott linkhez csatlakoztatva:

  • A felhasználó csak a Franklin Templeton weboldalhoz történő jóváhagyott link létrehozására használhatja.
  • Az erre a célra biztosított Franklin Templeton logónak kell lennie, az alábbiakban leírtak szerint.
  • Semmilyen módon nem módosítható.

  A Franklin Templeton logó jóváhagyott link részére történő letöltésére vonatkozó utasítások:

  Emelje ki a képet. Amint a menü megjelenik, válassza ki a "kép elmentése" pontot, és mentse el a desktopra vagy egyéb fájlba.

 • Feltételek vonatkozhatnak Harmadik fél tartalmára némely termék, szolgáltatás, tartalom, beleértve a reklámokat, eszközöket, és a weboldalon található információt, elérhető a Franklin Templetonnal kapcsolatban nem álló cégek által biztosított weboldalon ("Harmadik fél tartalom") és forrásuk egyértelmően azonosítható. Néhány esetben, a Harmadik fél tartalma módosítva jelenik meg a Franklin Templeton weboldalon, vagy elérhető a Harmadik fél weboldalán. Harmadik fél tartalmára vonatkozóan, további korlátok vonatkozhatnak az információ felhasználására. Óvatosan ellenőrizze ezeket (például, csatolt nyilatkozatok és kitételek esetén, vagy a feltüntetett felhasználási szabályzatok szerint) mert több korlátozást tartalmazhatnak, mint amit a Franklin Templeton kiszab a saját weboldalára, a weboldal felhasználására vonatkozóan. Harmadik fél weboldal szolgáltatói minden jogot fenntartanak a felhasználás korlátozásának előzetes értesítés nélküli módosítására. A Weboldal felhasználói szabályzatához hasonlóan, Harmadik fél weboldalán található tartalom használata a feltüntetett szabályzatok változása után, a szabályzatok elfogadását jelenti.

  A Franklin Templeton nem felel a Harmadik fél weboldal tartalmának használatát illetően, a folyamodások és egyéb, a Harmadik féllel kapcsolatos linkek ügyében keresse fel a Harmadik fél weboldalait. Ez a weboldal információs és ismeretterjesztő célokra, vagy az Ön szolgálatára biztosíthat a Harmadik fél weboldalán található információt, vagy élő kapcsolatot a szabályozó ügynökségekkel, non-profit szervezetekkel, vagy egyéb kapcsolódó Harmadik féllel és weboldalaikkal, beleértve a Franklin Templetonnal kapcsolatban álló cégeket.

  Döntésünk, melynek értelmében Harmadik fél részére információt biztosítunk, vagy Harmadik fél értékesítője által nyújtott ajánlatot továbbítunk, vagy a weboldalunkról linket biztosítunk Harmadik fél részére, nem jelenti a Harmadik fél jóváhagyását vagy megerősítését, termékeik és szolgáltatásaik részére, vagy a websitejaik részére, melyek a linkeket keresztül elérhetők. Annak ellenére, hogy általában csak megbízható forrásokhoz biztosítunk linkeket és ezekre alapozva nyújtunk információt, nincsenek forrásaink ahhoz, hogy független vizsgálatot hajtsunk végre és ennek megfelelően, nem biztosítunk garanciát és képviseletet Harmadik fél termékeit, szolgáltatásait, tartalmát, eszközeit és információit illetően, nem garantáljuk ezek pontosságát, aktualitását, teljességét vagy használhatóságát. Javasoljuk, hogy végezze el személyesen a fent említett tartalom kivizsgálását. Ön csak saját felelősségére használhatja a Harmadik fél weboldalának tartalmát.

  Bár Harmadik féltől származó tartalom megjelenhet, be lehet illesztve, vagy megjelenhet egy felbukkanó ablakban, elérhető lehet egy élő linken, mely az olvasót a mi oldalunkról a Harmadik fél oldalára irányítja, a Franklin Templeton nem készít, szerkeszt, garantál, vagy hitelesít Harmadik féltől származó tartalmat. Amikor egy az oldalunkon található linkre kattint, mely egy Harmadik fél oldalára irányítja, Ön elhagyja az oldalt (még akkor is, ha kényelemből, egy második böngésző ablakban ugyanúgy meg van nyitva az oldal). Amikor Harmadik fél által közzétett tartalmat tekint meg egy ilyen linken keresztül, vegye figyelembe, hogy a Harmadik fél oldalának használati feltételei, titoktartási és biztonsági irányelvei, vagy egyéb jogi információi valószínûleg eltérnek a Franklin Templeton oldaláétól. Nem vagyunk felelősek semmilyen közvetlen, vagy közvetett mûszaki, vagy rendszerhibáért, annak következményeiért, vagy az abból eredő károkért, ami a Harmadik fél oldalának megtekintése miatt következik be.

  NEM VÁLLALUNK FELELŐSSÉGET HARMADIK FÉLÉRT, HARMADIK FÉL TERMÉKEIÉRT VAGY SZOLGÁLTATÁSAIÉRT, WEBOLDALÁÉRT, VAGY BÁRMILYEN, HARMADIK FÉL ÁLTAL KÖZZÉTETT TARTALOMÉRT, TOVÁBBÁ NEM GARANTÁLUNK ÉS NEM KÉPVISELÜNK, NYÍLTAN VAGY HALLGATOLAGOSAN HARMADIK FÉL ÁLTAL KÖZZÉTETT TARTALMAT (VAGY ANNAK HELYESSÉGÉT) ÉS NEM VÁLLALUNK FELELŐSSÉGET SEMMI SZÍN ALATT AZ ELŐBB EMLÍTETT TARTALOM TERMÉSZETÉÉRT.

 • LEMONDÁS A GARANCIÁKRÓL. ÖN BELEEGYEZIK ÉS ELISMERI, HOGY AZ OLDALT "ÚGY AHOGY VAN" ÉS AHOGY ELÉRHETŐ" FORMÁBAN BIZTOSÍTJUK. SEM A TFGD, SEM LEÁNYVÁLLALATAI, VAGY TISZTVISELŐI, IGAZGATÓ, ALKALMAZOTTAI VAGY ÜGYNÖKEI (EGYÜTTESEN A FRANKLIN TEMPLETON FÉL") NEM GARANTÁLJA AZ EGYIK OLDAL IDŐSZERÛSÉGÉT, PONTOSSÁGÁT, MEGBÍZHATÓSÁGÁT, TELJESSÉGÉT, VAGY HASZNOSSÁGÁT. EGYIK FRANKLIN TEMPLETON FÉL SEM GARANTÁLJA, HOGY AZ OLDAL, VAGY A LETÖLTÉSEK KIELÉGÍTIK AZ ÖN SZÜKSÉGLETEIT VAGY MEGFELELNEK ELVÁRÁSAINAK, ZAVARTALANOK, BIZTONSÁGOSAK ÉS HIBAMENTESEK, VAGY HOGY A SZERVER, VAGY AZ OLDALON KERESZTÜL LETÖLTHETŐ FÁJLOK MENTESEK A SZÁMÍTÓGÉPES VÍRUSOKTÓL ÉS MÁS KÁROS ELEMEKTŐL. A FRANKLIN TEMPLETON FELEK NEM VÁLLALNAK FELELŐSSÉGET A VÍRUSOKÉRT, VAGY EGYÉB OLYAN KÁRÉRT, MELY ÖNT AZ OLDAL HASZNÁLATÁNAK KÖVETKEZTÉBEN ÉRT. AZ INGATAG VAGYSZOKATLAN PIACI AKTIVITÁS, HA CSAK RÉSZLEGESEN IS, DE BEFOLYÁSOLHATJA A RENDSZER ELÉRHETŐSÉGÉT VAGY VÁLASZIDEJÉT.

  ÖN KIFEJEZETTEN EGYETÉRT AZZAL, HOGY AZ OLDAL MINŐSÉGÉBŐL ÉS TELJESÍTMÉNYÉBŐL VALAMINT AZ OLDAL IDŐSZERÛSÉGÉBŐL, HASZNOSSÁGÁBÓL, PONTOSSÁGÁBÓL, VAGY TELJESSÉGÉBŐL EREDŐ KOCKÁZAT KIZÁRÓLAG ÖNT TERHELI. AZ ÖSSZES FRANKLIN TEMPLETON FÉL LEMOND EZENNEL AZ OLDALLAL KAPCSOLATOS KÉPVISELETRŐL, GARANCIÁKRÓL, VAGY JÓTÁLLÁSOKRÓL, BELEEGYEZÉSRŐL, KINYILVÁNÍTVA VAGY HALLGATÓLAGOSAN, BELEÉRTVE KORLÁTOZÁS NÉLKÜL AZ ALKALMAZOTT ÉRTÉKESÍTHETŐSÉGI GARANCIÁKAT ÉS EGY BIZONYOS CÉLNAK VALÓ MEGFELELŐSÉGET, ÉS HARMADIK FÉL JOGAINAK MEG NEM SÉRTÉSÉT. A FENTEBB LEÍRTAK ÁLTALÁNOSSÁGÁNAK KORLÁTOZÁSA NÉLKÜL, AZ ÖSSZES FRANKLIN TEMPLETON FÉL LEMOND BÁRMIFÉLE, AZ OLDAL HASZNÁLATÁBÓL EREDŐ EREDMÉNY GARANCIAVÁLLALÁSÁRÓL.

  Ön felel a csatlakozásáért. Ön beleegyezik abba, hogy kizárólag Ön felel az oldal eléréséhez alkalmazott hozzáférési módokért, és tudomásul veszi, hogy az alkalmazott hardver, szoftver, az Internet, az Internetszolgáltatója, és egyéb, a jelen oldalhoz történő csatlakozásban érintett Harmadik fél elképzelhető, hogy nem az elvárt, vagy kívánt módon teljesít, de ez nem érinti az oldalt.

  Nem felelünk Harmadik fél által okozott kárért. A Franklin Templeton szintén elutasítja a Harmadik félnek, az oldal használata következtében okozott károkért való felelősséget, függetlenül attól, hogy a kárt akaratlanul, vagy szándékosan okozták. Például, Önnek tudnia kell, hogy hackerek betörhetnek biztonsági rendszerünkbe és a Franklin Templeton nem vállal felelősséget az ebből eredő károkért.

  Ne bízzon az adatokban. Ésszerû óvintézkedéseket vezettünk be annak biztosítása érdekében, hogy az oldal tartalma, beleértve a fiókinformációkat, áradatokat, teljes és pontos legyen. Ugyanakkor, az információáramlási technológiatermészetéből, és több adatforrás, beleértve Harmadik fél által biztosított tartalmat, használatából adódóan, nem tudjuk teljes mértékben biztosítani az oldalon elérhető adatok pontosságát. Az oldal tartalma az oldalon feltüntetett dátumnak felel meg, ami elképzelhető, hogy idejét múlt egyes piaci eseményekhez képest. A Franklin Templeton-nak nem kötelessége az oldal, vagy az oldal tartalmának frissítése. SEMMILYEN ESETBEN SEM VAGYUNK FELELŐSSÉGRE VONHATÓAK A SZÓBAN FORGÓ WEBOLDALON TALÁLHATÓ INFORMÁCIÓK PONTOSSÁGA ALAPJÁN HOZOTT MÛVELETI, VAGY BEFEKTETÉSI DÖNTÉSEK KÖVETKEZTÉBEN ÖNT VAGY HARMADIK FELET ÉRT KÁROKÉRT.

  Vigyázzon a jövőbeli, vagy "jövőbe mutató" kijelentésekkel. Jövőbeli eseményekről szóló spekulációk vagy vélemények, mint pl.: piaci és gazdasági állapotok, vállalati, vagy értékpapír-teljesítmények, új termékajánlatok vagy egyéb előrevetítések "jövőbe mutató kijelentések", melyek kockázatot és bizonytalanságot jelentenek. Az általános üzleti, piaci, gazdasági és politikai állapotok lényegében eltérhetnek az oldalon általunk előre látottnak, vagy előrevetítettnek mondott adatoktól.

  Internet email. Szeretnénk lebeszélni arról, hogy e-mail üzenetet használjon bizalmas vagy kényes információ küldésére. Amennyiben e-mailt küld (kódolva, vagy anélkül) nekünk az Interneten keresztül, Ön elfogadja a titkosság hiányának kockázatát.

 • A HONLAPUNK HASZNÁLATÁVAL VALÓ ELÉGEDETLENSÉG ELLENI FELLÉPÉS EGYETLEN LEHETSÉGES MÓDJA A HONLAP HASZNÁLATÁNAK FELFÜGGESZTÉSE. A FRANKLIN TEMPLETON ÉS PARTNEREI SEMMILYEN KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT NEM TARTOZNAK FELELŐSSÉGGEL SEMMIFÉLE, A HONLAP HASZNÁLATÁBÓL VAGY HASZNÁLHATATLANSÁGÁBÓL FAKADÓ, VAGY AZZAL BÁRMILYEN MÓDON ÖSSZEFÜGGŐ KÖZVETLEN, KÖZVETETT, JÁRULÉKOS, VALAMINEK A KÖVETKEZTÉBEN FELLÉPŐ ÉS RENDKÍVÜLI KÁRÉRT ILLETVE BÜNTETŐ KÁRTÉRÍTÉSÉRT (EGYÜTTESEN: KIZÁRT KÁROK); MINDEZ - NEM KIZÁRÓLAGOSAN - KITERJED AZ ELMARADT JÖVEDELEMRE, AZ ÜZLETI VESZTESÉGRE ÉS A VÁRHATÓ NYERESÉGRE, ÜZLETKÖTÉSEKRE, MEGTAKARÍTÁSOKRA, A JÓ HÍRNÉVRE (GOODWILL), VALAMINT AZ ADATOKRA; A HIBÁS TELJESÍTÉSRE, A SZOLGÁLTATÁSMEGTAGADÁSRA, A TÁMADÁSOKRA, A KIMARADÁSOKRA, A HIÁNYOSSÁGOKRA, A SZOLGÁLTATÓI HIBÁKRA, A MÛKÖDÉSI VAGY ÁTVITELI FENNAKADÁSOKRA ÉS KÉSÉSEKRE ÉS A SZÁMÍTÓGÉPES VÍRUSOKRA; AZ ELEKTRONIKUS VAGY MECHANIKUS BERENDEZÉSEK ÉS A KOMMUNIKÁCIÓS CSATORNÁK (IDEÉRTVE A TELEFON- ÉS A KÁBELHÁLÓZATOT, VALAMINT AZ INTERNETET) HIBÁJÁRA; A RENDKÍVÜLI IDŐJÁRÁSI KÖRÜLMÉNYEKRE (IDEÉRTVE AZ ÁRVIZET, A FÖLDRENGÉST ÉS MÁS TERMÉSZETI CSAPÁSOKAT); A TÛZESETEKRE, HÁBORÚKRA, FELKELÉSEKRE, TERRORISTA CSELEKMÉNYEKRE, ZENDÜLÉSEKRE, MUNKAÜGYI VITÁKRA ÉS EGYÉB MUNKAÜGYI PROBLÉMÁKRA, BALESETEKRE, VÉSZHELYZETEKRE ÉS ÁLLAMI INTÉZKEDÉSEKRE; ÉS AZ ÖN INFORMÁCIÓINAK, BERENDEZÉSEINEK ÉS VAGYONTÁRGYAINAK HARMADIK FÉL ÁLTALI ELTULAJDONÍTÁSÁRA, MEGSEMMISÍTÉSÉRE, MÓDOSÍTÁSÁRA ÉS FELHASZNÁLÁSÁRA, ILLETVE AZ EZEKHEZ TÖRTÉNŐ JOGOSULATLAN HOZZÁFÉRÉSRE, MÉG ABBAN AZ ESETBEN IS, HA A FRANKLIN TEMPLETON-T ÉS/VAGY PARTNEREIT TÁJÉKOZTATTÁK A KIZÁRT KÁROK BEKÖVETKEZÉSÉNEK LEHETŐSÉGÉRŐL, ILLETVE HA A KIZÁRT KÁROK BEKÖVETKEZÉSE ELŐRELÁTHATÓ LETT VOLNA. EZEN TÚLMENŐEN A FRANKLIN TEMPLETON ÉS PARTNEREI NEM FELELŐSEK AZÉRT SEM, HA ÖN VAGY BÁRMELY HARMADIK FÉL BÁRMILYEN MÓDON MEGSZEGI JELEN MEGÁLLAPODÁST VAGY A VONATKOZÓ SZÖVETSÉGI, ÁLLAMI VAGY HELYI TÖRVÉNYEKET.

  A FELELŐSSÉG FENTIEK SZERINTI KORLÁTOZÁSA FELTÉTLENÜL ÉRVÉNYES, TEKINTET NÉLKÜL: (I) BÁRMINEMÛ GONDATLANSÁGRA VAGY VÉTKES GONDATLANSÁGRA A FRANKLIN TEMPLETON ÉS PARTNEREI RÉSZÉRŐL, VALAMINT (II) ARRA, HOGY A FELELŐSSÉG GONDATLANSÁGHOZ, SZIGORÚ FELELŐSSÉGHEZ, SZERZŐDÉSHEZ, SZERZŐDÉSEN KIVÜLI KÁROKOZÁSHOZ (IDEÉRTVE A GONDATLANSÁGOT IS) VAGY BÁRMELY MÁS JOGI FELELŐSSÉGI FORMÁHOZ KÖTŐDIK; A KORLÁTOZÁS MÉG ABBAN AZ ESETBEN IS ÉRVÉNYES, HA VALAMELY JOGORVOSLAT EREDMÉNYTELEN MARAD.

 • A Honlap használatának feltételeként Ön ezúton kötelezi magát, hogy megtéríti a Franklin Templeton Partnereinek és azok külső szolgáltatóinak mindennemû olyan követelését, veszteségét, kötelezettségét és költségét (ideértve - nem kizárólagosan - az ügyvédi költségeket), amely a Honlap használatából vagy a Használati Feltételek Ön által történő megszegéséből ered.
 • Nem tekinthető semmiféle rendelkezés vagy jog feladásának, ha a Franklin Templeton elmulasztaná jelen Használati Feltételek valamely rendelkezésé(i)nek érvényre juttatását. Ezeket a használati feltételeket a magyar törvények szabályozzák. Amennyiben jelen Használati Feltételek valamely rendelkezése törvényellenesnek, érvénytelennek vagy bármilyen oknál fogva nem érvényesíthetőnek bizonyulna, minden további rendelkezést maradéktalanul érvényre kell juttatni, és minden további rendelkezés teljes egészében érvényben marad. Ön köteles betartani a hatóságok és állami hivatalok által hozott, és a Honlap használatát szabályozó, illetve arra vonatkozó összes törvényt, szabályt és előírást. Jelen Használati Feltételek a TFGD-nek, illetve jogutódainak és engedményeseinek javát hivatott szolgálni. A Használati Feltételek átruházása nem megengedett. Bárminemû jogfeladás kizárólag írásos formában tekinthető érvényesnek. A TFGD minden, jelen dokumentumban kifejezetten át nem adott jogot fenntart magának.
 • A TFGD tetszőleges időpontban, saját döntése alapján és előzetes értesítés, valamint felelősségviselés nélkül jogosult, indoklással (ideértve - nem kizárólagosan - a Használati Feltételek megszegését) vagy anélkül, korlátozni, felfüggeszteni vagy megszüntetni az Ön a Honlap egészéhez vagy bármely részéhez biztosított hozzáférését, illetve ezek Ön által történő használatát. A Használati Feltételek releváns változata a Honlap korábbi használatának vonatkozásában változatlanul érvényben marad. A Használati Feltételek következő szakaszai nem veszítik érvényüket a Honlap használatának, illetve az Ön hozzáférésének megszüntetésével: a Kártérítésről, a Lemondásról, a Felelősség Korlátozásáról, a Megszüntetésről és az Általános Rendelkezésekről, illetve bármely más olyan rendelkezésekről szóló részek, amelyek jellegüknél fogva érvényben maradnak a Honlap használatának illetve az Ön hozzáférésének megszüntetése után is.

  Jelen honlap kizárólag a magyarországi kereskedők és befektetők számára készült; a honlap használata egyúttal a Használati Feltételek és az Adatvédelmi Nyilatkozat elfogadását is jelenti.