Támogatás

A támogatás során olyan általános információkat adunk meg, amelyekre sokan kérdeznek rá. Nem célja szolgáltató személyzetünk helyettesítése olyan esetekben, amikor Önnek valamilyen konkrét problémája van a honlapunk használatával. Hívjon minket bizalommal, vagy használja a „Lépjen velünk kapcsolatba” cím alatt található e-mailes visszacsatolási formanyomtatványt.

 • Mi a PDF?

  A PDF, amelynek az elnevezése a Hordozható Dokumentum Formátum angol szavak rövidítésébol ered, egy olyan fájltípus, amely lehetové teszi a dokumentumok megtekintését és kinyomtatását úgy, ahogyan azok ténylegesen megjelennek, még akkor is, ha az Ön számítógépén nincsenek rajta a létrehozásukhoz használt betutípusok vagy programok.

  A PDF dokumentumok megtekintéséhez és kinyomtatásához Adobe Acrobat Reader program szükséges. Lehetséges, hogy az Ön böngészojére már feltelepítették ezt a szoftvert. Ha nem így van, az Adobe webhelyérol letöltheti az ingyenes változatot (11.0 vagy magasabb verzió).

  PDF-ek megtekintése

  Ha a webhelyünkön meg akar nézni egy PDF fájlt, mindössze rá kell kattintania a megtekinteni kívánt PDF linkjére. (A számítógépe automatikusan elindítja az Adobe Acrobat Reader-t, és megnyitja a dokumentumot. A dokumentum méretétol függoen ez eltarthat pár percig).

  Ha pl. zoom-olni akar, vagyis nagyítani a kép méretét vagy egyszerre több lapot megtekinteni, használja a dokumentum felett látható eszköztárat.

  PDF-ek kinyomtatása

  Ha ki akar nyomtatni egy PDF-et, rákattinthat az Adobe Acrobat Reader eszköztárán látható nyomtatóikonra, vagy használhatja azokat a billentyuparancsokat is, amelyekkel nyomtatni szokott. Ha gondok lennének a kinyomtatott dokumentummal, ellenorizze, hogy a nyomtatójának megvan-e a szükséges grafikai kapacitása.

  PDF-ek letöltése

  Gondjai vannak a PDF-ek letöltésével?

  Függetlenül attól, hogy Ön Windows vagy Macintosh felhasználó, a letöltés mindkét esetben egy egyszeru, 4 lépéses eljárás.

  • Vigye a kurzort a PDF link fölé.
  • Kattintson az egérgombra és tartsa lenyomva, majd válassza ki azt a menüpontot, amely a „(fájl vagy cél) mentése másként” lehetoséget hívja elo. (Ha Windows-ban dolgozik, használja a jobb egérgombot.)
  • Írja be, hová szeretné a fájlt lementeni.
  • Kattintson az OK-ra.
 • Ha a webhelyünk használata során problémákat tapasztal, ezek oka néha az Ön által használt böngészoben vagy beállításokban rejlik. Azt javasoljuk, hogy a minél teljesebb élmény érdekében mindig frissítse a böngészojét.

  Böngészok

  A webhelyünket úgy alakítottuk ki, hogy a legnépszerubb böngészok mindegyikével tudjon muködni, de a legjobb teljesítményt akkor nyújtja, ha Internet Explorer 7.0 vagy magasabb verziójú böngészovel használják. Az alábbi táblázatban ellenorizheti, hogy az Ön által használt operációs rendszer minimálisan melyik böngészo verziót igényli ahhoz, hogy a webhelyünk megfeleloen muködjön.

  Ezeken a linkeken töltheti le a megfelelo verziójú böngészot:

   

  Operációs RendszerekBöngészok
  Windows 95, 98, ME, NT 4.0, 2000, XP, Vista, Windows 7 Ajánlott
  Microsoft Internet Explorer 7.0 vagy afeletti
  Egyebek
  Firefox 2.0 vagy afeletti
  Macintosh 8.5 és magasabb, 9.x, 10.x Ajánlott
  Microsoft Internet Explorer 7.0 vagy afeletti
  Egyebek
  Firefox 2.0 vagy afeletti

  Beállítások

  Az Ön kapcsolatának a sebessége, számítógépének RAM memóriája és monitorának a beállításai sokat számítanak abban, hogyan látja a programot.

  A kapcsolat sebessége

  Ha az Ön internetkapcsolata lassú, az oldalak letöltése tovább fog tartani, és elofordulhat, hogy nem lesznek olyan élesen láthatók, mint amilyennek megtervezték oket. A böngészojének eszköztárán található Frissítés vagy Újratöltés gombokkal néha javíthat a megjeleno kép minoségén.

  A monitor

  A webhely 256 színure beállított, legalább 15 hüvelykes méretu monitoron nézve adja a legjobb képet. Az optimális felbontás 1024 x 768 pixel.

  A számítógép RAM memóriája

  Azt javasoljuk, hogy számítógépén legyen legalább 64 MB méretu véletlen hozzáférésu memória (RAM), bár 32 MB mellett már nézhetoek a weblapjaink.